threads

Threads İncelemesi

Meta’nın Twitter’a rakip olacak olan Threads dün yayına alındı ve olağan üstü bir hızla ve hatta rekor denebilecek bir hız ile 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Her geçen saatte bu sayı artıyor.

Threads Çok yeni bir uygulama olması ve henüz geliştirmesi sonlanmamış olmasını da göz önünde bulundurarak kısa bir inceleme yaptık. Dikkatimizi çeken ilk başlıkları sıralamaya başlayalım.

Başlamadan önce “Threads”in nasıl telafuz edileceği ile ilgili tartışmalara katkı sağlayalım “tiredz” şeklinde telafuz edilmelidir.

  • Dedikodular doğru Threads hesabını silmeniz için Instagram hesabını da silmeniz gerekiyor. Şöyle düşünün Threads için bir üyelik açmıyorsunuz, Instagram hesabınıza Threads özelliği ekliyorsunuz ve bu özellik ile Threads’e giriş yapıyorsunuz.
  • Threads uygulamasında birden fazla hesap açılamıyor. Yani bir uygulama üzerinden sadece bir hesabı yönetebiliyor olacaksınız, bu özellik büyük ihtimalle ileriki süreçte değişecektir. Çünkü profesyonel hesapların ve şahsi hesapların aynı anda kullanılabiliyor olması işletmeler için önem taşıyor.
  • Bir diğer özellik olarak Instagram hesabınızın biosunda Threads’e kaçıncı kişi olarak katıldığınız otomatik olarak gelmekte. Bunu istediğinizde kaldırabiliyorsunuz.
  • Instagram hesabı için alınmış olan Mavi Tik, Threads hesabında da geçerli oluyor. Threads için ekstradan bir tikleme yapılmıyor.
  • Tek seferde 10 adet görsel ve 5 dakikaya kadar video ekleyebiliyorsunuz.
  • Thread’lerin uzunluğu 500 karakter ile sınırlı, ayrıca emojiler iki karakter yerine sayılıyor. Yani 😊 = : ) şeklinde.
  • Belki de en kötü özelliği Thread’ler düzenlenemiyor ve yorumlar geri çekilemiyor. Twitter’ın en çok şikayet edilen özelliği olan düzenlemenin olmuyor olmasıyken, Threads’in de aynı olması ilginç.
  • Henüz oturmuş bir algoritması yok, yüksek ihtimalle algoritma için öğrenme süreci devam ediyor. Akışta rastgele içerikleri görüyoruz.
  • Reklam, raporlama ve istatistik geliştirilmemiş ve bu durum şu an için işletmeler için bu alanın ölçülebilirliğini engelliyor. Elbette bu açık kapatılacaktır.

Kısacası Threads henüz yolun çok başında, ancak Twitter ile gireceği rekabette güçlü bir rakip olacağının emarelerini gösteriyor.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *